"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. augusztus 18., csütörtök

SZENT-ISTVÁN-NAPI ünnepségsorozat

Virágkarnevál, folklórfesztivál, nemzetközi néptáncfesztivál, bormustra, borfesztivál, stb. stb.
A nyár csúcspontja a Szent-István -napi ünnepségsorozat.

Az Agria Nemzetközi Folkhétvégét Eger városa az idén immár huszonharmadik alkalommal rendezi meg. Magyar és külföldi együttesek tánccal, zenével, pompás öltözetekkel hívják fel a figyelmet nemzeti hagyományaikra.

 
A nagyszabású esemény nyitó napján görög és török néptánccsoportok, zenészek foglalják el a Dobó tér szabadtéri színpadát. A Magyar Állami Népi Együttes zenekarának esti koncertje is emlékezetes szórakozást ígér. A jó hangulatot a néptáncegyüttesek színpompás kavalkádja, a kiváló népzenei koncertek és táncházak mellett a IX. Egri Bormustra finom borai, és ízletes étkei is garantálják.
Augusztus 20-ra a város ünnepi programmal készül: hagyományosan megrendezik az utcabált és a tűzijátékot is.
Az Egri Bormíves Céh idei bormustráján az egri történelmi borvidék borászai mutatkoznak be: most 22 egri borászat 160 nemzetközi díjas borát kóstolhatják meg a látogatók. Mindennap délután négytől éjfélig lehet ízlelgetni a vesszők nektárját. A Dobó tér hangulatos borsátraiban a neves borászok szíves-örömest elbeszélgetnek a látogatókkal, beavatják a vendégeket a műhelytitkokba.






Hortobágyi Hídivásár
Hortobágy, 2011. augusztus 20 - 22.

Hortobágyi Hídivásár

Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án. 

Nagyvázsonyi Várjátékok     Nagyvázsonyi Várjátékok


Balatonboglári Szüreti Fesztivál
  • Új Kenyér Fesztivál

    Új Kenyér Fesztivál

    Agárdon idén 2011. augusztus 19 - 21. között rendezik meg a III. Új Kenyér Fesztivált.

  • Nagyításhoz kattintson a képre!XVII. Hévízi Országos Borfesztivál

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése