"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. november 17., szombat

Trópus a télben - Fűvészkert

A Füvészkert Budapesten, az Üllői út közelében található, a főváros egyik legszebb látnivalója. A szabadban és az üvegházakban élő növények izgalmasak és gyönyörűek

Itt találhatóak a város leghatalmasabb tavirózsái, amik akár egy felnőtt nő súlyát is elbírják. A Füvészkert története az 1700as évekig nyúlik vissza, fénykorában több mint 12000 fajt tartottak itt és olyan klasszikusokban is feltűnik helyszínként, mint Molnár Ferenc világhírű regénye, a Pál utcai fiúk.


 Különlegesség   a broméliagyűjtemény  valamint a Viktória-házban élő óriás amazonasi tündérrózsa.   De látható itt a Namib-sivatag peremén előforduló Welvitschia (Welvitschia mirabilis) is, amely "annyira csúnya, hogy már szép" -

A Budapesti ELTE Füvészkertjében idén is megrendezésre kerül 2012. november17-18. között a ’Trópus a télben’, ahol az idei fő látványosság a megújult Pálmaház lesz.


Trópus a télben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése