"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. november 6., kedd

Varázslatok, tündérek

Mikor a nappalok sötétek és borúsak,  egy kis varázslat

 

 network.hu

 

Bűbáj a telepatikus üzenetekért

Kellékek• 1 nyaklánc

• 1 fehér gyertya
• 1 fotó a személyről, akire koncentrálsz

A varázslat menete

Gyújtsd meg a gyertyát, és helyezkedj el kényelmesen. Rakd a gyertya elé annak a személynek a fotóját, akinek szeretnéd továbbítani az üzenetedet. Fogd a hüvelyk és mutató ujjad közé a nyakláncot, emeld fejmagasságba, és kezdj el beszélni hozzá. Részletesen mondd el azt, amit szeretnél közölni az illetővel, mintha telefonálnál, és említsd meg őt név szerint is. Aztán lengesd körbe a nyakláncot - ez fogja elküldeni az üzenetet. Ha lelassul a mozgása, akkor várd meg, míg teljesen leáll, és a személy megkapja a kívánt üzenetet. Arra azonban figyelj oda, hogy ne legyen túl hosszú az üzenet.

Ki hinné, hogy egy kis varázslással könnyedén megszabadulhatunk felesleges kilóinktól? Ez persze nem azt jelenti, hogy ripsz-ropsz „levarázsolod” magadról a túlsúlyt, mindössze arról van szó, hogy a mágia hihetetlen erejével megindul benned valami, amiről eddig nem is volt tudomásod.

Kellékek

Fehér gyertya
Kék gyertya
Sárga gyertya
1 pergamenlap


A varázslat menete

Fogj egy darab pergamenpapírt és rajzolj a közepére egy pentagrammát. Mindegyik sarkára írd oda: „Hizlaló ételek, maradjatok számomra láthatatlanok!”. Míg írsz, koncentrálj arra a súlyra, és alakra, amit el szeretnél érni. Ezután gyújtsd meg a három gyertyát a tükör előtt, és mondd el többször az alábbi a varázsigét:

„Könnyedebbre, soványabbra – alakítsd a méretem,
Segíts, hogy elérjem azt a súlyt, ami jó nekem!”!


Önts a három gyertya viaszából egy kis üvegbe annyit, amennyit csak tudsz, és tegyél egy kanócot a közepére. Ismételd meg a varázslatot egészen addig, amíg új gyertya nem lesz a háromból. Gyújtsd meg ezt az új gyertyát, és égesd addig, amíg el nem alszik, vagy amíg a szél vagy a huzat el nem fújja. Ragaszd a papírt a hűtőre, és maradjon ott, míg eléred célodat.
/egy kis "búbáj" nem árt, én maradok a jógánál.../
 
 

Ha arra vágysz, hogy az életbe beköltözzön a szeretet, és senki ne gyűlöljön téged, egy fehér vagy rózsaszín gyertya lángja felett mondd el a varázsigét! Jó, ha valami különleges napon végzed, pl. teliholdkor.

Ezen a bűbájos éjszakán
Csak azt kérem az Égtől
Mindig mindenki szeressen
Őszintén, tiszta szívből!


Ezután mondj el egy imát és fújd el a gyertyát. Sok szerencsét!
Forrás: Női portál, varázslatok/

Álmos bűbáj: Ha elalvás előtt megfordítjuk a párnát, azzal álmodunk, akit szeretünk. Aki éjszaka felébredve ismét megfordítja a párnát, akkor a kedvese is látja őt álmában.  

Tündérek


A tündérekről általában kedves mesék jutnak az eszünkbe, ahol e parányi, jóságos csodalények fehér ruhában, varázspálcával a kezükben pillangóként repkednek, teljesítve a jó emberek kívánságait.

A tündér szó, angolul "fairy", eredete a latin "fata" (sors, istennő), illetve az ófrancia "fay" (varázslat, bűbáj) szavakra vezethető vissza. Tehát mindenképpen olyan felsőbbrendű, halhatatlan lényre utal, aki emberfeletti varázserővel rendelkezik. A meséken kívül sok néphit- és mondavilágában léteznek, de legerősebben Írországban és a Balkánon maradtak fenn.

Az ír tündérek
Az írek szerint régen, amikor az ember még közelebb állt a természethez, a tündérek együtt éltek az emberekkel.
Ekkor a tündérek óriások voltak, majd ahogy az emberek egyre inkább kizsákmányolták a természetet, törpévé váltak, és a föld alá menekültek. A föld alatt tündérösvények mentén közlekednek, amelyek tündérbokrok közelében húzódnak, mint a kökény, galagonya vagy a mogyoró. Írországban még ma is látni "tündérdombokat" (sidhe), melyeket egy-egy tündérkirály és -királynő ural. Az év egy bizonyos napján előbújnak, de általában nem láthatják őket az emberek, csak azok, akik szépen tudnak zenélni. A monda szerint a tündérek hozták magukkal a hárfát még amikor istenek voltak, de mivel táncolni jobban szerettek, mint zenélni, így a zene tudományát később az emberekre hagyták.

Az itt élő tündérek betegségeket, és egyéb kellemetlenségeket okozó negatív alakok voltak. Az emberek féltek tőlük, ezért nem is merték a nevükön nevezni őket, nehogy haragra gerjedjenek. A balkáni tündérek általában a tavaszi és koranyári pogány ünnepeken jelentek meg az emberek között, de olykor vihar vagy forgószél formájában is előfordultak. Sok vár van itt, amelyről úgy vélekednek, hogy tündérek lakták vagy építették őket. Ilyen például a dévai, aranyi vagy a kolozsvári vár. Némelyikükben időnként még ma is megjelennek azok a tündérek, akik ott laktak. 
Tündér etimológiája nem tisztázott – vannak, akik egy sumer szógyököt ismernek fel benne (dingir sumer nyelven „isten(ség)”, „ég” jelentésű; egyébként ugyanebből a szóból vezetik le a tenger-t is), sőt a magyar népmesék Tündér Ilonáját is egy sumer isten nevéből származtatják