Buborékos vízzel higítjuk a kellő sürűségre.A szénsav ugyanis kiszívja a fokhagyma erejét, élénkíti az ízét.
Lehet variálni: sóval kikeverni, ízesíteni citromlével, kevés (oliva)olajjal, de ismerek olyan receptet is amelyhez a zúzott fokhagymához, miután sóval és kevés olajjal „habosra” kevertem, hozzáreszelek egy friss paradicsomot (apró lyukú reszelőn) és csomborral ízesítem. De létezik majonézzel készített változat is, az aioli, ezt a francia konyha használja előszeretettel. Igazából csak a fantázia szab határt a variációknak, de egy a lényeg: Erdélyben és egész román országban nem esznek flekkent, sült halat, malacot muzsdéj nélkül.

Vármező-pisztráng-muzsdéj
Vármező egy kis erdélyi falucska.Megközelíthető Marosvásárhelyről indulva a Szászrégen felé vezető úton.
Itt található az ország egyik legnagyobb pisztráng tenyészete, ahol közel 50 tóban nevelkednek a szebbnél szebb pisztrángok.

Itthon: A Szalajka-völgyben hosszú idők óta őshonos halfajta a pisztráng. Ezt a hazánkban meglehetősen ritka lehetőséget használja ki a szilvásváradi pisztráng tenyészet, ahol közel száz éve foglalkoznak pisztrángtenyésztéssel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése