"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. december 5., szerda

December 5-én történt

1945. december 5-én a tengerészet 5-ös Avenger típusú torpedóbombázó repülőgépe egy rutinhadgyakorlat során eltűnt. 22 fős mentőalakulattal a fedélzetén egy Martin Marinert küldtek a felkutatásukra - ők is nyomtalanul eltűntek.
Mindemellett összesen több mint ötven hajó tűnt el, köztük az Egyesült Államok egyik igen erős hadihajója, a Cyclops és az SS Marine Sulphur Queen tankhajó, mely 39 fős legénységével veszett bele a nyugodt tengerbe. Az esetre máig nincs magyarázat - annál több a vele kapcsolatos összeesküvés-elmélet.



Se bizonyíték, se roncsok

Az alapos kutatás ellenére a 19-es járat roncsát azóta sem találják, ez is arra utal, hogy több történhetett öt repülőgép rejtélyes lezuhanásánál, melyek a tengerbe csapódtak. A bizonyítékok, roncsok hiánya állítólag teljesen normális a Bermuda-háromszögben, ahol hatalmas hajók tűnnek el nyom nélkül úgy, hogy még SOS-jelzést sem küldenek.

A Bermuda-háromszög valóban különös hely. Az elmúlt évszázadban ötvennél több hajó és húsznál több repülőgép veszett el itt nyomtalanul, többek között Carolyn Cascio is, aki 1964-ben egy repülőgép-járatot vezetett a Háromszögben az egyébként lakott, és a turisták körében kedvelt Turk-sziget felé. Amikor elrepült a sziget fölött, jól érthetően azt mondta a rádióban:

Nem értem, . Ennek kellene lenni Nagy-Turknak, de semmi sincs ott. Az alakja ugyanolyan, de a sziget lakatlannak látszik. - Pár kört még tett a sziget körül, majd elrepült a tenger felé, és nyoma veszett. Hasonlóan rejtélyes körülmények között tűnt el az említett 19-es járat is, ám ami a legkülönösebb, hogy az eltűnés előtt az FT betűkből álló üzenetet küldte sokszor egymás után. Soha senkinek még csak ötlete sem volt, hogy mit akartak a pilóták közölni utolsó üzenetükkel.



forrás: Rejtélyek világa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése