"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. december 2., vasárnap

Advent első vasárnapja


 A karácsony előtt négy héttel vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát.



Az adventi koszorú négy gyertyájával hirdeti a közeledő karácsony örömét. A kör alakzat már önmagában is jelkép, az örökkévalóságot idézi, és a koszorún megjelenő színeknek is szerepe van. A zöld a termés, a sárga és az arany a fény, a piros pedig az élet színe. Az adventi koszorún három gyertya lila, egy pedig, melyet szenteste gyújtunk meg rózsaszín. A minden vasárnap meggyújtandó gyertya a növekvő fényt jelképezi.


Az advent a várakozás, készülődés időszaka. A természet is ilyenkor megpihen, energiát gyűjt a megújhodásra, a tavasz eljövetelére.

Advent  a lelki megtisztulás, az egymásra figyelés, a közös beszélgetések öröme.
 Olvassunk, üljünk le este az asztalhoz, közösen beszélgetni, szakítsunk egymásra időt. Lassítsuk le a gondolatainkat, hallgassuk meg a másikat, hagyjuk, hogy a gyermekeink is elmondhassák az őket foglalkoztató kérdéseket. És amennyiben valódi odafigyelést tanúsítunk, újra érzékelhetjük a család fontosságát, erejét.


network.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése