"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. december 8., szombat

Karácsonyi ajándékok csomagolása


 A hagyományos csomagolási módszerekhez rengeteg csomagolóanyag szükséges, amely nemcsak drága, hanem néha felesleges is. Az ünnepek alatt klórozott és festett csomagolópapírral töltjük fel a szeméttelepeket, nem gondolva arra, hogy ünnepi figyelmességünk akár környezetünknek is szólhatna.


    Legyünk kreatívak: csomagoljuk az apróbb ajándékokat a nagyobbakba! Például egy konyhai eszközt belecsavarhatunk egy csinos konyharuhába .



    Az apró ajándékokat   (pl. újság-előfizetés , jegy) rejthetjük új sapkába, sálba, kendőbe.
   
   

    Színes textíliából gyönyörű csomagolást lehet varázsolni.      Újrahasznosítható és egyedi.

    A gyerekrajzokkal tarkított csomagolópapír kiváló meglepetés a büszke nagyszülők számára. A természetes színű barna újrapapírra zsírkrétával magunk is rajzolhatunk egypár ünnepi cicomát.
   
    Intézzük úgy a csomagolást, hogy az ajándék kibontásakor ne kelljen széttépni a papírt. Az ünnep után összegyűjthetjük és későbbi felhasználás céljából elcsomagolhatjuk az íveket, szalagokat, masnikat és kártyákat.

    Ha nincs módunk a csomagolás megspórolására, vagy nem szeretnénk lemondani a hagyományainkról, akkor legalább vegyünk újrahasznosított csomagolópapírt, amelyeket nem fehérítettek és mértékletesen festettek.

    A családi ajándékok csomagolásakor minél kevesebb ragasztószalagot használjunk. Ügyesen hajtogatva ragasztó nélkül is boldogulunk. Így az ajándékbontás könnyebben megy és kevesebb papír tépődik szét.

    Vannak ajándékok, amelyeket nem szükséges becsomagolni . A nagydarab ajándékokra, mint például egy videó vagy egy bicikli, elegendő egy ügyesen megkötött ünnepi szalag.

A csomagoláshoz nagyon sokféle „feltétet” használhatunk.
„Sima” kötöző szalagot, masnit, méterben kapható karácsonyi díszszalagot, rafiát, kendert, selyemszalagot. Tehetünk rá bogyókat, fenyőágat, karácsonyfa díszeket, evőeszközöket, fahéjat, szegfűszeget, tobozt, fagyöngyöt, szaloncukrot.

Szinte csak a képzeletünk szabhat határt…

    Magyarázzuk meg a gyerekeknek, hogy a zöld csomagolási mód egyben a Földnek szánt apró ajándék!
    Minden nap, amikor csökkentjük a hulladék mennyiségét és újrahasznosítjuk eszközeinket, egyben teszünk valamit a környezetünkért, hogy gyermekeinknek és az ő gyermekeiknek jobb legyen. Minden apróság számít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése