Szőlő
Spanyolországban szilveszter éjfélkor 12 szőlőfélét fogyasztanak. Ez a
szokás 1909-re nyúlik vissza, amikor a spanyol Alicante régióban élő
szőlő-termelők ezt kezdeményezték.
A szokás átterjedt Portugáliára, a spanyol és portugál gyarmatokra, így Amerikáig is eljutott. Ma már Európában és Amerikában is a szőlőt egy tipikusan szerencsét hozó gyümölcsnek tartják.
A spanyolok úgy tartják, ha savanyú a szőlő, akkor vigyáznod kell januárban, mert a szerencse elfordulhat tőled.
A szokás átterjedt Portugáliára, a spanyol és portugál gyarmatokra, így Amerikáig is eljutott. Ma már Európában és Amerikában is a szőlőt egy tipikusan szerencsét hozó gyümölcsnek tartják.
A spanyolok úgy tartják, ha savanyú a szőlő, akkor vigyáznod kell januárban, mert a szerencse elfordulhat tőled.
A főtt zöldségek, beleértve a
káposztát, kelkáposztát és a többi zöld levelest, számos
országban jelent gazdagságot és szerencsét. Ez azért van így,
mert a zöld levelek a pénzre emlékeztetnek.

A dánok például párolt káposztát esznek és cukorral, fahéjjal szórják meg, a németek és közép-kelet európai országok savanyú káposztaként fogyasztják.
A dánok például párolt káposztát esznek és cukorral, fahéjjal szórják meg, a németek és közép-kelet európai országok savanyú káposztaként fogyasztják.
A hüvelyesek, beleértbe a babot,
borsót, lencsét szimbolikusan ugyancsak a pénzt jelentik. Az sok
apró termés a főzéstől megduzzad, ez jelképezvén a pénzérméket
és növekvő gazdagságot. /bien.hu/
A gránátalma magjai a jólétet szimbolizálják. A füge a termékenység szimbóluma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése